Aliat al șefului statului în mai toate acțiunile sale, PNL iese acum și se poziționează contrar așteptărilor. Liberalii îl contrează acum pe Klaus Iohannis pe tema referendumului. Cel puțin așa așa lasă să se înțeleagă senatorul PNL, Alina Gorghiu, într-o declarație dată RFI.
În urmă cu o zi, Iohannis a anunțat că este aproape hotărât să convoace referendum pe justiție. PSD a ieșit imediat la atac și i-a atras atenția că Parlamentul este cel în măsură să decidă dacă va fi organizată sau nu consultarea popoulară.
PNL, partidul care îl va susține la alegerile prezidenţiale pe Klaus Iohannis, a comentat posibila decizie de organizare a unui referendum.
Alina Gorghiu a fost de părere că referendumul nu va avea un efect prea mare în domeniul justiţiei. În opinia senatorului PNL, sunt necesare pârghii mult mai puternice pentru a schimba situaţia din justiție.
”Rămâne la aprecierea președintelui Klaus Iohannis dacă organizează sau nu acest referendum. Referendumul, din punctul meu de vedere, juridic n-ar putea să rezolve nimic (…). Va trebui să găsim, în opinia mea, pârghii mult mai puternice, pentru a rezolva efectiv situația”, a spus Alina Gorghiu.