Într-un interviu pentru Digi24, Ion Țiriac vorbește despre valul de arestări și cercetări penale care îi vizează pe politicieni și oameni de afaceri și despre influența serviciilor secrete în politică și justiție.

„L-am cunoscut şi pe domnul Bush când era la CIA, l-am cunoscut şi pe domnul Maior când era la SRI. Sunt oameni, serviciile sunt oameni. Au vreo influenţă? S-ar putea întâmpla. Dar, pe de altă parte, mă gândesc că totuşi e 2015. Cât timp ne-ar trebui nouă să spunem că justiţia e dependentă de politic şi unu-şi bagă coada aici, altul dincolo şi ba Băsescu e tartorul cu păpuşile, ba nu-i Băsescu, e guvernul PSD. Cred că oarecum s-a terminat cu treaba asta când ai o domnișoară care se numește Kovesi și care e acolo de atâția ani și care nu e atârnată nici de-o parte, nici de alta”, spune Ion Țiriac.

Omul de afaceri s-a referit, în interviul pentru Digi24, și la situația celor găsiți vinovați pentru fapte de corupție.

„În primul rând, pe mine m-ar interesa să iau banii înapoi pe care i-au delapidat – statul şi pe mine, plătitor de taxe… asta, cu amendă la amendă la amendă, şi pe urmă vedem noi despre ce e vorba, pentru că, altfel, trebuie să plătesc şi puşcăria”, afirmă Ion Țiriac. 

Ion Țiriac spune însă că nu existau motive pentru arestarea preventivă a unora din cei care au ajuns după gratii.

Uite, Videanu, îl cunosc, l-am văzut de 10 ori în viața mea, de opt ori la restaurant, o dată am fost în audiență… Și l-am dus pe primarul Videanu la Madrid să vorbească cu primarul de acolo. Eu nu cred că omul ăsta avea unde să fugă, avea vreo intenție să fugă. Să-l iei cu mascați, să-l bagi în cătușe… mie nu-mi trebuie circul ăsta, că nu sunt aici la revoluția franceză, sunt într-o țară democratică, în 2015. A făcut rău, să plătească”, a spus el.

Ion Țiriac a vorbit și despre omul de afaceri Adrian Sârbu, arestat preventiv în dosarul Mediafax.

Este un mare, mare manager, singurul manager român care a fost apreciat la nivel internaţional. Nu-i prost, să facă asemenea greşeli – nu cred, dar nu sunt eu cel care aplică legea. (…) Eu nu pot să mă bag în asemenea treburi, pentru că, necunoscându-le, făcând filme cu James Bond, nu pot să-mi permit eu treaba asta. Dar este un lucru sigur că dl. Sârbu a fost o mare personalitate în media şi peste tot, lucru care, sigur, îţi creează câțiva prieteni, dar mulţi duşmani”, a spus Ion Țiriac.