Evoluţia leului faţă de euro este pentru mine ‘un miracol’, a declarat duminică Ion Ţiriac, arătând că ‘nu înţelege motivele pentru care România are un leu atât de puternic’, fără o producţie de export puternică.

‘Pentru mine, cursul este o treabă vitală, pentru ca în special la negoţul cu maşini plătim în euro. Mi se schimbă cursul cu 1%, 2%, mi se schimbă toată instalaţia pe care o am cu 10%’, a spus fostul mare jucător de tenis al României, la emisiunea ‘După 20 de ani’, transmisă de Pro TV.

Acesta şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu politica Băncii Naţionale în ceea ce priveşte cursul de schimb.

‘Cursul, deocamdată, pentru mine este un miracol. Îl felicit pe domnul guvernator sau pe cine îl manipulează, dacă îl manipulează, sau dacă nu-l manipulează îl influenţează, pentru că eu nu-mi dau seama cum avem un leu atât de puternic prin faptul că nu suntem mari producători de export, nu suntem mari consumatori nici înăuntru, şi atunci leul se ţine încă în nişte limite foarte acceptabile. Dacă cursul o să rămână în acest fel, cu toată inflaţia pe care o să o avem, ar fi grozav’, a spus Ion Ţiriac.

SURSA: Agerpres