Ion Țiriac a ajuns subiect în presa din Croația la 80 de ani. În cadrul unui amplu material se explică cum a reușit omul de afaceri să devină cel mai bogat sportiv din istorie. Site-ul 100posto.hr scrie că Ion Țiriac este singurul sportiv din istorie care a depășit pragul de un miliard de euro. De asemenea, croații mai scriu că, din punct de vedere financiar, Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic nu se pot compara cu fostul jucător de tenis român care a reușit să câștige un singur turneu în carieră la simplu și 22 la dublu.

„Acesta este cel mai bogat sportiv din istorie. Cei trei se pot ascunde în fața celui mai bogat tenismen din istorie! La un loc nu au averea lui! Acest om este Ion Țiriac, un fost tenismen român cu o carieră fără sclipire, dar plin de bani. Este singurul sportiv din istorie ce a reușit să treacă pragul unei averi de peste 1 miliard de euro”, scriu croații, care au făcut și o listă cu investițiile făcute de magnatul român.

„A avut un nas fin pentru alte afaceri. A simțit cum căderea Zidului Berlinului va aduce mulți bani din Vestul Europei către România și, prin intermediul legăturilor pe care le avea în Germania, a devenit reprezentantul Metro AG și Mercedes. Banii ulteriori i-a investit într-o bancă, o companie de asigurări, o companie aeriană și o agenție de turism”, mai scrie pe site-ul croat.

Conform topului făcut de Forbes la începutul acestui an, fostul mare tenismen ocupă locul 1.818 la nivel mondial, cu 49 mai sus decât anul trecut.

Țiriac are o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari. Primele 3 locuri sunt ocupate de Jeff Beszos (131 miliarde de dolari), Bill Gates (96,5 miliarde de dolari) și de Warren Buffett (82,5 miliarde de dolari).