În acel moment, venind în fugă de undeva din adîncurile vagonului, conductorul a deschis cu cheia un soi de dulap, a scos de acolo un microfon și a anunțat în difuzoarele din tot trenul:

Următoarea stație, Rimini!

Cînd a terminat, călătorii coborau deja.

De momentul hazliu cu conductorul Italian mi-a amintit Declarația de presă ținută vineri, 8 mai 2015, la aeroportul Otopeni, de Klaus Iohannis, la sosirea din Polonia.

Cineva a dat fuga la aeroport, a deschis dulapul numit Klaus Iohannis și a zis prin gura lui, pe post de difuzor, niște vorbe despre Victor Ponta.

La poalelele Dealului Cotroceni stau zi și noapte, ca maidanezii morți după un ciolan, liderii PNL și jurnaliștii de casă ai PNL care așteaptă ca Imperatorul să iasă la balcon, ca Julietta, și, în loc de bezele, să le arate țeasta însîngerată politic a lui Victor Ponta.

Așteptarea asta penibilă, impusă de liderii PDL, pe care Traian Băsescu i-a învățat rău, să aștepte ca președintele să ia de la PSD ciolanul și să li-l dea lor, explică lătrăturile asurzitoare de entuziam care au răsunat vineri toată ziua pe întreaga scenă politică mediatică: Klaus Iohannis rupe tot! Klaus Iohannis a pornit războiul cu Victor Ponta! Klaus Iohannis îi dă lui Victor Ponta o lovitură mortală!

Ce a zis Dulapul în ultimul moment al intrării trenului în gară?

Despre scandalul cardului de sănătate:

„Guvernul a pregatit prost implementarea cardului de sanatate, a vazut mii de oameni care stau la cozi , care nu pot beneficia de serviciu de sanatate la care sunt indreptatiti, este un scandal public.”

Despre Proiectul de lege privind modificarea Codurilor ( în realitate o diversiune securistică a Binomului SRI-DNA):

„Aceste modificari sunt neavenite, am o parere foarte proasta fata de aceste modificari. Nu sunt de acord cu ele.”

Despre vizita lui Victor Ponta în țările din Golf:

„Primul ministru Victor Ponta a plecat pe cont propriu, nu a discutat cu mine in prealabil vizita pe care a facut-o in statele din Arabia, m-a informat dupa ce a revenit in tara ca a fost acolo si ca a avut niste discutii senzationale. Este o metoda inedita de a face politica externa, fiecare de capul lui.”

Luînd cunoștință de aceste vorbe de Dulap vorbitor, țin să precizez următoarele:

Ele nu lasă impresia unor vorbe care exprimă o trăire- indignare, revoltă, supărare- și, cu atît mai puțin, a unei rostiri care precede trecerea la acțiune. Par mai degrabă vorbele altora măcănite de Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis crede în continuare că a ajuns Președinte printr-un Miracol, cînd, de fapt, el a fost suit în Deal de șefii Structurilor de forță din România, toți corupți pînă-n măduva oaselor și care aveau nevoie de un președinte sub mandatul căruia să fure mai departe. Așa se explică banalitățile gen – E un scandal public, Am o părere proastă despre aceste modificări. Adică dacă el Imperatorul, are o părere proastă despre ceva, acel ceva intră în pămînt de frică!

Zise în chip automat, fără convingere, fără argumentarea necesară, vorbele lui Klaus Iohannis i-au fost dictate de liderii PNL, înnebuniți la gîndul că Președintele nu-l dă jos pe Victor Ponta ca să-i aducă pe ei la Palatul Victoria. Ca de obicei, Klaus Iohannis a făcut ce l-au îmboldit alții să facă. Dacă ar fi trecut prin creierul său decizia de a deschide război cu Victor Ponta și-ar fi dat seama că e o prostie. Un război cu Victor Ponta îl deschizi dacă știi că-i poți face față. Dacă știi că nu, mai bine continui s-o faci pe Imperatorul care nu se coboară pînă la nivelul unei ciondăneli cu Supusul Victor Ponta. Klaus Iohannis își datorează procentajul uriaș în sondaje și electoratului USL, cel care a votat la Referendum împotriva stilului de președinte adoptat de Traian Băsescu.

Un război al vorbelor cu Victor Ponta, dacă nu e dus în stilul lui Traian Băsescu, dar mai ales, dacă nu e dublat de un război al faptelor, e din start pierdut de Klaus Iohannis.

În materie de vorbe, Victor Ponta îl face muci pe Klaus Iohannis!

Autor: Ion Cristoiu