Jurnalistul Ion Cristoiu iese la rampă după decizia ICCJ în cazul Dosarului Ferma Băneasa. Cristoiu nu comentează nimic despre pedepsele lui Remus Truică, ale prințului Paul al României sau ale miliardarilor Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz.

Ion Cristoiu a dat verdictul

Cristoiu spune însă că verdictul în cazul jurnalistului Dan Andronic a fost o mare nedreptate. Într-o postare pe propriul blog, Cristoiu dezvăluie că a citit întregul dosar, iar verdictul ICCJ este unul total eronat, fără nicio probă.

„P.S. După ce a fost achitat în primă instanță, Dan Andronic a fost condamnat la trei ani cu suspendare în Dosarul Ferma Băneasa. Despre acuzațiile aduse lui Dan Andronic am scris la vremea respectivă (decembrie 2015) mai multe editoriale. În toate am demonstrat că era vorba de o făcătură menită a dovedi că și în rîndul jurnaliștilor de renume sînt corupți. Scriam într-unul din ele:

Acuzațiile, pure invenții

„Fără să i-o cer, după ce a fost pus sub control judiciar (deși DNA ceruse arestarea preventivă), Dan Andronic mi-a trimis Rechizitoriul. Ținea să mă conving eu însumi dacă era sau nu vinovat. După lectura Rechizitoriului am scris despre acuzațiile aduse lui Dan Andronic mai multe comentarii.

Văzusem multe făcături ale Binomului prezentate drept acuzații de corupție. Cele cărora le căzuse victimă Dan Andronic depășeau în materie de halucinație oficială toate limitele. Nu numai că nu era nici o probă, nu numai că nu se arăta minimul folos al lui Dan Andronic din ceea ce Rechizitoriul numea participarea la un grup infracțional organizat, dar mai mult ziaristul primea în viziunea prozei imbecile care era Documentul puterea de a influența întreaga presă din România. O putere pe care nici un ziarist român, nici măcar Stelian Popescu, n-o avusese în Istoria presei.”

De aceea m-am bucurat cînd Dan Andronic a fost achitat în prima instanță, în iulie 2019. Am văzut în asta victoria dreptății. Între timp relațiile mele cu Dan Andronic nu mai sînt cele de altădată. Asta nu mă oprește să nu iau atitudine în fața unei nedreptăți comise de Înalta Curte de Casație și Justiție. Nu știu nimic despre ceilalți implicați, pentru că nu le-am văzut dosarul.

Despre Dan Andronic, al cărui dosar l-am văzut, decizia primei instanțe a fost corectă. Convins că Dan Andronic a fost vîrît în dosar doar pentru că trebuia dovedit că și în presă sînt corupți, semnez și acum cu amîndouă mîinile toate editorialele de apărare ale lui Dan Andronic de la vremea respectivă”, scrie Ion Cristoiu, citat de România TV.