Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a dat detalii despre negocierile avute vineri între PSD şi ALDE. Vosganian susţine că obiectivul maximal al social-democraţilor pare ajungerea în turul doi al alegerilor prezidenţiale şi nu câştigarea acestora, ca şi cum PSD ar fi încheiat deja un pact secret cu preşedintele Iohannis.

”În opinia mea, o problemă pe care n-am elucidat-o şi pe care le-am spus-o deschis a fost cea legată de motivaţia lor reală în ceea ce priveşte campania pentru prezidenţiale. Le-am spus că sentimentul meu e că miza lor se opreşte la turul doi de scrutin. Deci, obiectivul lor maximal este calificarea în turul doi. I-am întrebat: ”Există vreo informaţie pe care o deţineţi că un candidat PSD ar putea într-o variantă optimistă maximală să obţină mai mult de 30% în turul doi?” Ei nu mi-au răspuns la această întrebare. Şi atunci am întrebat: ”Voi nu doriţi să câştigaţi alegerile prezidenţiale?” Şi i-am spus doamnei Dăncilă personal: ”Doamna Dăncilă, în ultima vreme am trecut şi eu şi Călin Tăriceanu […] prin nişte situaţii cu totul inconfortabile în relaţia cu unii reprezentanţi ai opiniei publice” ”, a declarat Varujan Vosganian.

Vicepreşedintele ALDE i-a mai transmis premierului Dăncilă că formaţiunea nu poate să susţină un candidat PSD la alegerile prezidenţiale pentru că ”e limpede, pentru noi cel puţin, că cercurile de votanţi şi simpatizanţi ai ALDE au această reţinere”.

”E limpede, noi nu putem susţine în campania prezidenţială un candidat PSD. Am întrebat: în afară de chestiunile de imagine, ce au ei în vedere? Nu au răspuns la întrebarea asta. De aici am sentimentul, coroborând şi cu declaraţiile lui Klaus Iohannis, că ei şi-au împărţit mizele. PSD şi-a păstrat miza de a rămâne la guvernare, Klaus Iohannis şi-a păstrat miza de a rămâne la Cotroceni. Probabil că fiecare, în mod mai mult sau mai puţin explicit îl ajută pe celălalt să îşi îndeplinească obiectivul”, a mai precizat Vosganian.