Președintele Klaus Iohannis a refuzat să comenteze informația privind posibila sa numire în funcția de președinte al Consiliului European. ”Nu cred că e bine să comentăm zvonuri. Începem o negociere pentru postul de președinte al Comisiei Europene”, a spus Iohannis când a fost întrebat de un ziarist străin la Bruxelles despre aceste informații.

Faptul că nu a respins categoric această posibilitate a lăsat loc la speculații.

Dialogul complet:

Rep: ”Cât de mult vă place la Bruxelles? Ați lua în considerare o mutare permanentă, pentru că sunt persoane care au spus că ar fi bine să vă avem ca Președinte al Consiliului European?

Klaus Iohannis: Dacă aceasta este opinia cuiva, este în regulă, dar nu cred că este momentul să comentăm zvonuri. Am început negocieri pentru poziția de Președinte al Comisiei Europene și nu avem deocamdată progres suficient în aceste negocieri, așa că trebuie să mai așteptăm și să urmărim cum evoluează discuția astăzi, posibil mâine, posibil la finalul săptămânii viitoare. Suntem în faza negocierilor politice. Este prea devreme să spunem că va fi acesta, sau acela, sau altul. Să sperăm că toți vor fi de acord să avem negocieri rapide, pentru a avea cât mai repede numele pentru aceste poziții. Acesta ar fi cel mai bun rezultat – să negociem intens, dar să finalizăm aceste discuții într-o perioadă decentă de timp”.