Potrivit surselor citate, președintele consideră că în acest moment România "are premier", pentru că Victor Ponta nu este în incapacitatea de a conduce Guvernul, ci este doar "în incapacitatea de a merge".

Iohannis așteaptă, de asemenea, documente medicale care să ateste că premierul este în incapacitatea de a își duce la îndeplinire atribuțiile de prim-ministru.

Sursele amintite au mai declarat că Ponta putea să își delege atribuțiile altui ministru în cazul în care și-a luat concediu medical sau de odihnă, fără a fi necesar să propună pe altcineva ca interimar la conducerea Executivului.

Premierul Victor Ponta a anunțat, duminică, pe Facebook, că îi va solicita luni președintelui Klaus Iohannis să-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atribuțiile funcției de prim-ministru.

"Voi trimite președintelui României solicitarea ca, în baza art. 107 din Constituție, să-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcției de prim-ministru (inclusiv conducerea ședințelor de Guvern) în această perioadă", scria Ponta pe rețeaua de socializare.

Ponta a atașat postării și documentul datat 19 iunie și înaintat președintelui Klaus Iohannis prin care îi face acestuia solicitarea de desemnare a lui Oprea.

În document, premierul îl informează pe șefului statului că a fost supus, pe 15 iunie, unei intervenții chirurgicale la piciorul stâng, "care nu putea fi amânată", iar "tratamentul post operator impune în mod necesar imobilizare sub supraveghere medicală".

AGERPRES


Te-ar putea interesa și: