'Nu întâmplător lupta anticorupţie a fost una dintre temele cele mai importante ale campaniei mele prezidenţiale. Corupţie în România există, aceasta este o ameninţare la adresa securităţii naţionale', a spus Iohannis, adăugând că aceasta este prezentă şi 'în sferele cele mai înalte ale politicii româneşti'.

'Sigur, în ultimii ani s-au făcut paşi importanţi în lupta împotriva corupţiei. Avem rezultate notabile, avem politicieni şi funcţionari care au fost condamnaţi pentru acte de corupţie şi cred că astfel avem dovada certă că nu este doar o dorinţă (de a lupta împotriva corupţiei), este un fapt. Lupta există deja pentru a o eradica. Este important să-i arătăm acest lucru poporului român. Trebuie încă să facem eforturi, o ştiu, şi aici sunt hotărât să sprijin aceste instituţii care combat corupţia', a mai declarat şeful statului român.

El a precizat că preşedintele are anumite pârghii în acest sens, precum numirea procurorului şef al DNA, dar şi că el poate 'să-şi arate determinarea în modul în care abordează public aceste chestiuni'.

'Şi cred că, de la începutul mandatului şi până acum, am ajuns să transmit câteva semnale foarte clare. Lupta împotriva corupţiei trebuie să continue cu intensitate mare, şi putem deja constata acest lucru', a mai afirmat Iohannis.