Întrebat dacă Dacian Cioloș mai poate fi premier, Iohannis a răspuns: “Vedem ce spun partidele”

Președintele a anunțat că miercuri va avea prima rundă de consultări cu partidele care au intrat în Parlament privind formarea Guvernului.

"Mâine voi avea prima rundă de consultări cu partidele care au intrat în Parlament. Vom vedea cum văd continuarea, care are de-a face cu formarea unui Guvern", a declarat șeful statului.

Liviu Dragnea a declarat miercuri, raspunzând unei întrebări, că PSD va respecta legea din 2001 care interzice unui condamnat penal sa faca parte din Guvern, şi ca nu o va modifica in Parlament, invocând faptul ca o lege nu poate fi modificată "în trei zile", scrie Hotnews.

"Vom respecta legea în măsura în care o respectă fiecare cetătean. PSD nu va modifica aceasta lege. Înainte de a se pune aceasta întrebare ar trebui să ne gandim cum sa poţi să modifici o lege în trei zile şi să fie publicată şi în Monitorul Oficial. Nu încape discuţie" a raspuns Dragnea atunci când a fost întrebat despre legea care i-ar interzice să fie prim-ministru.

Pe 24 noiembrie, liderul PSD se referea la aspecte de neconstitutionalitate în privinţa acestei legi.

"Pe marginea acestei legi nu vreau sa comentez, au fost foarte multe comentarii de constituţionalitate, de neconstituţionalitate. Eu nu vreau sa ma lansez în aceste dezbateri, pentru ca cel mai important este să câştigăm alegerile", a spus atunci Dragnea.

Dragnea a fost condamnat în aprilie 2016 la doi ani de inchisoare cu suspendare în dosarul fraudarii votului la referendumul din 2012.

PSD a obţinut la Senat 45,71% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică, la nivel naţional, şi la Camera Deputaţilor – 45,50%, a anunţat, marţi, reprezentantul BEC Marian Muhuleţ.

PNL a obţinut la Senat 20,42%, iar la Camera Deputaţilor – 20,04%.

USR are la Senat 8,88% şi 8,83% la Camera Deputaţilor.

UDMR a obţinut 6,25% la Senat şi 6,19% la Camera Deputaţilor.

ALDE are 6,00% la Senat şi 5,62% la Camera Deputaţilor.

PMP a obţinut la Senat 5,64% şi 5,34% la Camera Deputaţilor.

Procentajul de centralizare a voturilor este de 99,82% din totalul secţiilor de votare.

AGERPRES


Te-ar putea interesa și: