Președintele Klaus Iohannis a făcut dezvăluirile momentului, la finalul vizitei pe care a efectuat-o la Spitalul Fundeni. Șeful statului a vorbit despre pandemia de coronavirus și despre măsurile de restricție luate de către Guvern.

Iohannis face anunțul momentului!

„Numărul de decese este, în continuare prea mare. La fel, presiunea pe secțiile de Teapie Intensivă. Am decis, împreună cu Ministerul Sănătății, să întărim capacitatea aceste spitale. Să creștem capacitatea secțiilor ATI COVID. Măsurile luate de către Guvern sunt corecte și juste. Le-am transmis medicilor că efortul lor este apreciat și că salvează vieți.

Am vizitat și sistemul modular dedicat copiilor de la Fundeni. E dotat la standarde înalte. Acest centru de Oncoligie e rezultatul colaborării dintre spitalul Public și mediul privat. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care sprijină activitatea medicilor pe timp de pandemie.

Ministrul Sănătății mi-a prezentat raportul preliminar de control asupra spitalelor COVID și non COVID. Deși sunt semne pozitive, mai avem încă mult de luptat împreună, noi toți, pentru a ține această pandemia sub control. Până la vaccinul anti COVID, doar măsurile sunt eficiente pentru a împiedica răspândirea virusului. Haideți să îi sprijinim pe medici în acest efort uriaș de salvarea a națiunii.

Din martie până acum am dublat numărul de paturi de la ATI pornind de la un număr mare în comparație cu alte țări. Din păcate, nu e suficient. În fiecare săptămână se adaugă zeci de noi paturi de ATI. Vom continua în acest ritm. Vrem să fim cu un pas înaintea pandemiei la acest capitol”, sunt dezvăluirile de ultimă oră ale lui Klaus Iohannis.