Președintele Klaus Iohannis a criticat dur moțiunea de cenzură depusă de PSD, pe care o consideră „neavenită” în contextul în care țara este încă într-o criză sanitară, dar și economică. Iohannis consideră că prin această moțiune PSD a demonstrat iar că este „cinic și iresponsabil”.

De asemenea, președintele a adăugat că social-democrații nu vin cu soluții pentru România, ci caută soluții pentru baronii locali care au rămas fără acces la resursele publice.

„Această moțiune de cenzură mi se pare neavenită, din motive simple și clare. Dacă țara este cuprinsă de o epidemie și suntem în criză economică, nu vi din opoziție și depui moțiune. Asta arată doar că acest partid care a depus moțiunea PSD, nu este doar cinic, este și iresponsabil. Nu poți să vi în plină pandemie și criză să dai jos guvernul să arăți propriilor alegători că mai ești acolo.

PSD nu are soluții pentru România, caută soluții pentru baronii care se simt deconectați de resursele publice și probabil suferă. Deci este neavenită.

Pe lângă asta, există dubii privind constituționalitatea acestui demers. Nu s-a depus niciodată în vacanța parlamentară o moțiune de cenzură. După părerea mea, moțiunea este clar neavenită, vom vedea dacă este neconstituțională sau nu. Despre trecerea din sesiunea extraordinară în cea ordinară, specialiștii trebuie să analizeze legalitatea unui astfel de demers.

După părerea mea, este un gest politic iresponsabil de uz intern pentru PSD”, a spus președintele.

Întrebat despre prima opțiune de premier, dacă va fi tot Ludovic Orban, în cazul în care moțiunea PSD va trece, președintele Klaus Iohannis a spus „după moțiune este după moțiune și discutăm atunci.” Totodată, președintele a repetat faptul că „moțiunea este neavenită și arată că PSD, marele partid parlamentar este și cinic și iresponsabil pentru că depune moțiune în epidemie, în criză și culmea în vacanța parlamentară.”