“Am reușit ieri, aseară, astăzi, între întâlniri, să ascult și opiniile oamenilor simpli, să citesc mesaje inculsiv pe rețelele de socializare. Sunt argumente legate de politica partidelor, sunt multe argumente legate de politica internă a României, de politica externă și de securitatea României”, a spus Iohannis, într-o întâlnire cu presa, la Palatul Cotroceni.

“Acum trebuie să decid. Dar ce fel de decizie este aceasta pe care trebuie s-o iau? Această decizie trebuie să fie conforma cu Constituția și cu CCR. Aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. În Parlament, după consultări, este foarte clar. PSD-ul dispune de majoritate. Și atunci, cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă din Parlament, am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, doamna Dăncilă”, a mai spus președintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu propunerea social-democraţilor pentru funcţia de premier, Viorica Dăncilă. 

Anterior, şeful statului a avut consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.