Actul normativ amendează dispoziţii ale Legii 263/2010, propunându-se acordarea unei perioade suplimentare la vechimea în muncă, de patru luni, pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă, reducerea vârstei standard de pensionare începând cu primul an de stagiu de cotizare realizat în aceste condiţii.

Potrivit actului normativ, pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă, conform legii, stagiu de cotizare realizat în condiţii deosebite sau în condiţii speciale se acordă perioade suplimentare la vechimea în muncă, ce constituie stagii de cotizare în condiţii normale şi anume patru luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă, faţă de trei luni cât se prevede în prezent.

Mai concret, sunt vizate persoanele care lucrează sau au lucrat în aceste unități. Vă prezentăm, mai jos, UNITĂŢILE care au obţinut hotărârea de menţinere a avizului de încadrare a locurilor de muncă în condiţii speciale, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului
nr. 1284/2011 privind stabilirea procedurii de reevaluare a locurilor de muncă în condiţii speciale.