Iohannis a transmis, la Școala de Vară a TNL că, deocamdată, PNL este cel mai important partid de opoziție și a sugerat că liberalii ar putea veni în curând la guvernare.

”Reprezentați forța tânără a celui mai important partid, deocamdată, de opoziție din România (…) Avem peste puține luni alegeri prezidențiale. Vom avea alegeri locale, alegeri parlamentare și eu vă invit ca împreună cu mine să câștigăm toate aceste alegeri.

După dezastrul PSD-ist care a răpit ani de zile șansa României la guvernare, românii vor o guvernare care să le aducă șansa la bunăstare, prosperitate. Voi sunteți generația care poate aduce speranța, entuziasmul și credința în viitorul României. Eu sunt încrezător în viitorul României.

Auzim vorbindu-se despre lipsa de capital uman, de resurse în pepinierele partidelor din România. Acesta este argumentul celor care nu vor să renunțe la funcție și nu vor să se dea la o parte să lase locul tinerilor. Avem și recent câteva exemple.

Sunt foarte multe lucruri de făcut și de realizat după guvernările eșuate ale PSD-ului. Proiectul pe care îl propun românilor este acela de a trăi, în sfârșit, într-o țară în care normalitatea este regula și nu invers. România normală este țara din care tinerii nu-și vor mai dori să plece definitiv pentru că nu au șanse aici. România normală este țara în care tinerii vor avea șanse, chiar și în cele mai defavorizate zone, în care în prezent sunt efectiv abandonați.”, a declarat Klaus Iohannis sâmbătă.

Ludovic Orban, introdus drept viitorul premier al României

Liberalii au ținut să spulbere orice dubiu al opoziției, la Școala de Vară a Tineretului Liberal. Liderul TNL, Mara Mareș, l-a introdus pe Ludovic Orban în scenă sub titulatura de ”viitor premier al României”. În această perioadă, în opoziție, se poartă negocieri pentru dărâmarea Guvernului, iar liderii partidelor au cerut liberalilor să spună în clar cine va fi premierul viitorului Guvern și care este programul de guvernare.