În cadrul vizitei de verificare a lucrărilor la autostrada Bucureşti-Ploieşti, Ioan Rus a cerut conducerii CNADNR să se întâlnească cu factorii implicați în derularea acestui proiect.

„Știu că CNADNR s-a confruntat cu o situație nedorită în cazul construcției Autostrăzii București – Ploiești, și în momentul acesta autostrada nu poate fi folosită așa cum ar trebui,  pentru că nu este făcută încă legătura cu Bucureștiul. Din acest motiv am solicitat conducerii CNADNR să identifice de urgență cele mai bune soluții pentru finalizarea acestui proiect”, a declarat Ioan Rus.

Ministerul Transporturilor, prin CNADNR, s-a angajat să construiască, în acest an, trei kilometri din secţiunea 1 a autostrăzii Bucureşti – Ploieşti, în lungime totală de 19 kilometri. Alţi 5 kilometri mai rămân de realizat pentru ca Bucureşti-Ploieşti să fie completă şi dată în folosinţă pe toată lungimea ei.

Proiectarea şi execuţia autostrăzii  Bucureşti-Ploieşti, secţiunea 1 Bucureşti-Moara Vlăsiei, între km 0 şi km 19+500 sunt contractate de către JV Pizzarotti-Tirrena Scavi. Bugetul alocat pentru aceste lucrări este de 45 de milioane de lei.

Te-ar putea interesa și: