Potrivit unui comunicat al DIICOT, în acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei alţi opt inculpaţi persoane fizice, dar şi SC Interagro SA, scrie AGERPRES

Dosarul vizează infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată. 

Ioan Niculae, omul de afaceri cu avere estimată de Top 300 Capital la 1,7 miliarde de euro, a fost eliberat din închisoare în iulie 2016. 

În primăvara lui 2014, Niculae a fost condamnat în dosarul sponsorizării ilegale a campaniei electrorale prezidenţiale a lui Mircea Geoană din 2009. Acesta avea de executat o pedeapsă de doi ani şi sase luni de închisoare.

Potrivit Top 300 Capital Cei mai bogaţi români, în 2013 Ioan Niculae avea o avere de 1,7 miliarde de euro şi avea un avânt teribil în ceea ce priveşte afacerile din agricultură, industria chimică, energie şi turism. După ce devenise numărul unu în ceea ce privea posesia şi administrarea pământului, Niculae ajunsese numărul unu şi în cazul  producţiei de îngrăşăminte chimice. El lucra 18.000 de hectare de teren agricol. În acelaşi timp, omul de afaceri începuse să producă şi energie. Era pe val şi avea planuri măreţe. Îşi dezvoltase nişte centrale electrice în cogenerare, care produceau mai mult decât consuma grupul de firme Interagro.