"Este un viraj remarcabil spre risc și vine în condiţiile știri privind o economie anemică şi un peisaj politic de dezbinare", a declarat într-o notă David Nadig, director de fonduri tranzacționate la FactSet.

Fluxurile nete în ETF-uri au totalizat 52,6 miliarde de dolari, potrivit FactSet. Bani a curs în aproape fiecare clasă de active, dar fondurile de capital din SUA se află în fruntea listei, cu intrări de 30.14 miliarde de dolari, după cum arată tabelul de mai jos:

Luna Iulie a văzut investitorii minimalizând nervozitatea de la sfârşitul lui Iunie în urma votului prin care Marea Britanie a decis să părăsească Uniunea Europeană. Indicele S&P 500 și Dow Jones Industrial Average au crescut la un nivel record în cursul lunii. Și, după cum notează FactSet, piețele internaționale au văzut, de asemenea, fluxuri puternice.

Veniturile fixe în SUA s-a mişcat, însă, mai greu, cu influxuri de 11,6 miliarde de dolari.

Într-adevăr, cererea puternică simultană pentru certificate de Trezorerie și acțiuni reprezintă o sursă de îngrijorare pentru analiștii care văd investitorii trimiţând unui mesaj contradictoriu, forţând activele riscante, cum ar fi acţiunile, la noi maxime în timp ce, de asemenea, caută active de refugiu, cum ar fi certificatele trezoreriei.

David Nadig observă, cu toate acestea, faptul că apetitul pentru risc apare pe scară largă, cu investitorii surprinzând prin interesul pentru obligațiuni corporative, datoriile pieţelor emergente, pariuri mici și obligațiuni junk: