Jurnaliştii care relatează despre proprietăţi au devenit o nouă ţintă a urii în Irlanda, fiind cel mai adesea blamaţi de cei care au pierdut o avere şi care au rămas cu proprietăţi nevandabile în străinătate, inclusiv în Bulgaria, relatează luni The Independent, preluat de Sofia Morning News.

Cu toate că până acum nu a fost înregistrat niciun caz de acest fel, mai mulţi investitori nemulţumiţi se consultă, se pare, cu avocaţi din Dublin în vederea depunerii unor plângeri împotriva anumitor jurnalişti despre care ei consideră că i-au înşelat şi i-au influenţat să investească în proiecte care nu au dat satisfacţia promisă.

„Jurnaliştii se tem că ar putea fi făcuţi responsabili în faţa legii pentru inducerea în eroare a unor cititori care le-au urmat sfaturile şi au cumpărat proprietăţi în străinătate, suferind pagube majore”, a afirmat Richard Compton Miller, la rândul său jurnalist în domeniul proprietăţilor. „Există multă mânie printre investitori”, a adăugat el.

Articolele ce recomandă case de vacanţă în străinătate sunt în mod special contestate, a afirmat Compton Miller. „Jurnaliştii se duceau în locuri precum Bulgaria şi le recomandau ca fiind un loc bun pentru achiziţionarea unei case de vacanţă. Însă situaţia nu a fost prea bună în Bulgaria, iar lumea este supărată pe jurnaliştii care au promovat-o”, a explicat el.

SURSA: Agerpres