Acest proiect şi alte două investiţii importante pe piaţa hotelieră au fost anuntaţate în cadrul unei ceremoniei oficiale de semnare a parteneriatului dintre Niro Investement Group, proprietarul clădirii şi unul dintre cele mai mari grupuri de afaceri din România cu experienţă în domeniul investiţiilor imobiliare, în dezvoltarea şi administrarea activelor şi Corinthia Hotels, lanţ de hoteluri de lux care va opera noul hotel după deschidere.

Cu o investiţie totală estimată la aproximativ 60 de milioane de euro pentru următorii 4 ani, Grupul Niro Investment intenţionează extinderea pe piaţa locală de turism prin dezvoltarea a două proiecte hoteliere şi a unei iniţiative educaţionale, respectiv deschiderea, în premieră, a unui institut de management hotelier  pe piaţa locală.

Grand Hotel du Boulevard devine Corinthia Grand Hotel du Boulevard

Prima etapă în procesul de afilierie la noul brand va începe în această vară. Parterul luxos al hotelului a fost deja renovat şi i s-a redat frumuseţea de altădată, etalând interioare somptuoase, printre care un salon de recepții impresionant realizat în nuanţe de albastru cobalt și aur, tapetat cu oglinzi venețiene, decorațiuni  îmbrăcate cu foițe de aur, marmură cu venaturi albastre și candelabre de cristal de Boemia. Considerată o emblemă a Bucureștiului, clădirea de patru etaje a fost proiectată inițial de celebrul arhitect român Alexandru Orăscu, care a proiectat și clădirea Universității București, fiind clasată drept monument istoric de cultură și de arhitectură de către Ministerul Culturii. Situat la intersecția dintre Calea Victoriei și Bulevardul Elisabeta, hotelul s-a aflat în centrul vieții sociale a orașului timp de ani de zile, urmând să își recapete poziția în fruntea sectorului hotelier de lux din București.

 

“Este o perioadă extraordinară în ceea ce privește dezvoltarea Niro Investment Group și suntem onorați să fim partenerii unor nume de marcă din sectorul hotelier de lux internaţional precum Corinthia, sprijinind astfel creșterea pieței hoteliere și turistice locale,” a afirmat dl. Nicolae Dumitru (foto dreapta), președinte al Niro Investment Group. “Redeschiderea Grand Hotel du Boulevard reprezintă un proiect imobiliar major al companiei noastre dezvoltat în sectorul ospitalității, în condițiile în care intenționăm să dezvoltăm în timp un portofoliu valoros de hoteluri și restaurante în România. Sunt convins că având expertiza necesară, implicarea echipei noastre de profesioniști, dar și sprijinul partenerilor noștri, ne vom putea baza pe succesele anterioare ale companiei pentru a ne extinde în continuare prezența grupului în noi domenii de activitate”.

 

Proiectul de renovare a hotelului este coordonat de QP Management, o companie asociată grupului hotelier Corinthia, specializată în design, inginerie şi management care va aduce o echipă internațională de manageri de proiect, ingineri şi designeri de renume, implicați în alte proiecte mari de restaurare din lumea întreagă.

Consultanța de business în cadrul tranzacției a fost oferită de compania Beaufort Global, una dintre cele mai mari firme de investiții, dezvoltare și administrare de active cu sediul în Dubai, EAU. PORR, o companie de construcții europeană cu tradiție și abordare inovatoare, a fost angajată în calitate de contractor general pentru realizarea lucrărilor de renovare a clădirii.

 

Pe lângă acest parteneriat, Grupul Niro a anunţat semnarea unui contract de colaborare şi susţinere a Serviciul de Ajutor Maltez din România (SAMR), o organizație non-profit care în ultimii 25 de ani a derulat programe pentru persoanele vulnerabile – persoanele în vârstă, bolnave, persoanele cu handicap și alte grupuri vulnerabile. Serviciul de Ajutor Maltez din România este una dintre organizațiile Ordinului Suveran de Malta.

Parteneriat cu SAHEG, sprijinit de către HAMA, pentru lansarea unui centru de excelență în managementul hotelier

Pentru a susţine piața în creștere din sectorul ospitalității și al turismului, Niro Investment Group a semnat cu Institutul elvețian de educație în sectorul ospitalității Swiss Alpine (SAHEG) un acord strategic pe termen lung în urma căruia se va înființa un centru de excelență în managementul hotelier și artă culinară în România. Această inițiativă este sprijinită de asociația Hospitality Asset Managers (HAMA) din Orientul Mijlociu şi Africa. Centrul va stabili standardele de excelență în ceea ce privește formarea în domeniul managementului ospitalității și a serviciilor asociate din România și din regiune.

“Această inițiativă este strâns legată de valorile şi angajamentul asumat pe termen lung al Grupului Niro. Pentru noi, dezvoltarea ospitalității se extinde dincolo de a deţine proprietăți, căutăm parteneriate strategice, ne uităm la viitor și dorimsă avem un o infleunţă pozitivă asupra pieţei. Industria ospitalității se dezvoltă rapid în întreaga regiune, creând astfel o nevoie imensă de personal calificat și educat. Acesta este principalul scop al acestui proiect: atragerea tinerilor talentați și a celor care lucrează în această industrie, o industrie dinamică şi tânără care generază un număr mare de locuri de muncă . Este o adevărată bucurie să fii parte a unui astfel de proiect educațional important. Obiectivul institutului este acela de a aduce nivelul competențelor din sectorul hotelier la standardul cerut de turiștii locali sau internaționali care călătoresc de plăcere sau în scop de afaceri,” au declarat în cadrul evenimentului reprezentanţii Niro Investment Group.

 

Un nou proiect hotelier dezvoltat de către Grupul Niro care se adresează călătorilor de business şi de leisure. 

Niro Investment Group va continua să își crească investițiile în industria ospitalităţii prin amenajarea unui nou hotel premium în București, situat pe blv. Expoziției. Se estimează că noul hotel se va deschide până în 2021 și va avea o suprafață totală construită de aproximativ 30.000 m2, fiind destinat oamenilor de afaceri și turiștilor plăcere. Proiectul este o invetiţie greenfield şi în următoarea perioadă Niro Investment Group va iniţia discuţii cu operatori internaţionali hotelieri pentru o posibilă afiliere.

 

DESPRE NIRO INVESTMENT GROUP:
NIRO Investment Group este un grup românesc cu capital integral privat, cu peste 20 de ani de experiență în domeniul investițiilor, dezvoltării și managementului activelor. Grupul, care acționează ca dezvoltator de afaceri, investitor, antreprenor general și manager de infrastructură, are un portofoliu de proiecte dezvoltate care totalizează o suprafaţă de 500.000 de metri pătrați construiti, cu o valoare de peste 400.000.000 €. Printre proiectele dezvoltate și gestionate de NIRO Investment Group se numără cel mai mare hub comercial din Europa de Est, clădiri de birouri, proiecte rezidențiale și hoteluri. Pentru mai multe informații, vizitați http://nirogroup.ro/
DESPRE LANŢUL HOTELIER CORINTHIA:
Grupul Corinthia reprezintă un ansamblu de hoteluri de lux de cinci stele, înființat de familia malteză Pisani în 1962. Din anul 2000, Corinthia a devenit o companie publică cu mai multe divizii, operând ca societate comercială sub denumirea de International Hotel Investments plc, proprietarul, dezvoltatorul sau operatorul fiecărui hotel Corinthia, precum și a proprietăților imobiliare din întreaga lume. Având la bază valorile familiei și inspirată de principiile fundamentale ale spiritului Corinthia, compania se concentrează pe asigurarea calităţii, pe corectitudinea și discreția serviciilor prestate. Pentru mai multe detalii, accesați corinthia.com sau pagina pe Twitter @CorinthiaHotels sau pe Instagram @corinthiahotels