Pentru a fi modernizat, centrul de analize a necesitat investiţii de aproximativ 5 milioane de euro, inclusiv pentru mutarea echipamentelor de laborator din clădirea veche.

În noul centru de analize se află trei laboratoare pentru produse petroliere, la care se adaugă un laborator de ape-mediu. În cadrul acestui centru, se testează în permanenţă cei mai importanţi parametri de calitate ai carburanţilor.

“Benzina şi motorina reprezintă de fapt amestecuri formate din sute de tipuri de hidrocarburi şi zeci de alţi compuşi, după reţete precise. Din fericire, România nu are o problemă cu calitatea carburanţilor, iar fiecare client care trece pragul staţiilor OMV sau Petrom ştie că se poate baza pe carburanţii noştri. Însă, pentru a ajunge la acest nivel de calitate, în spate este multă muncă, sunt investiţii de miliarde de euro şi laboratoare, ca acesta, în care se fac mii de analize pentru a verifica produsele care ies din rafinărie”, declară Neil Anthonz Morgan, membri al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Peste 150.000 de teste de laborator se efectuează anual în centrul de analize de la Petrobrazi.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016.  Este prezent şi pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 783 benzinării, la sfârşitul anului 2016, sub două branduri, OMV şi Petrom.