Medicard a inaugurat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău o clinică de cardiologie intervenţională dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie, în urma unei investiţii de 700.000 de euro.

Proiectul clinicii a demarat anul trecut în colaborare cu Medical Finance, care a fost totodată şi integratorulacestuia, având finanţare din partea Unicredit Leasing. “Am cochetat de anul trecut cu acest proiect, pe care îl considerăm foarte special pentru că se află în interiorul unui spital judeţean de urgenţă şi practic, reprezintă o externalizare a serviciilor pe profil cardio”, a afirmat domnul Daniel Badic, director executiv Medical Finance.

Clinica Medicard va dispune de 5 paturi de internare în urma unui parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Noua clinică va funcţiona în regim de coplată pentru decontarea serviciilor medicale în cazul pacienţilor asiguraţi prin sistemul de asigurări sociale de sănătate, restul sumei fiind decontată de spitalul judeţean. Gama de servicii medicale cuprinde printre altele: cardiologie intervenţională, angiografie şi angioplastie periferică, electrofiziologie, ecografie cardiacă Doppler, monitorizare Holter ecg şi a tensiunii arteriale.

În cadrul clinicii se vor putea efectua zilnic până la 10 investigaţii de tip diagnostic şi se vor putea trata cazuri în urgenţă prin proceduri de cardiologie intervenţională şi electrofiziologie. Personalul Medicard cuprinde 5 medici şi alte 15 persoane reprezentând echipa administrativă şi asistentele medicale..