Consiliul Concurenţei a anunţat că a declanşat o investigaţie pe piaţa producţiei, transportului, distribuţiei şi furnizării energiei termice în Bucureşti, pentru a elimina eventualele disfuncţionalităţile de natură anticoncurenţială.

„Piaţa energiei termice din Bucureşti prezintă o importanţă deosebită, beneficiind de subvenţii considerabile de la bugetul statului, prin Ministerul Administraţiei şi Internelor, şi de la bugetul local al Consiliului General al municipiului Bucureşti. Prin această analiză ne-am propus să facem o cercetare mai amănunţită pentru a stabili exact cum funcţionează această piaţă, să identificăm şi să corectăm eventualele disfuncţionalităţi de natură anticoncurenţială”, a declarat, într-un comunicat, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

În cadrul investigaţiei utile pentru cunoaşterea pieţei Consiliul Concurenţei poate solicita informaţii, documente sau declaraţii tuturor actorilor implicaţi.

Autoritatea de concurenţă a anunţat, săptămâna trecută, că va lansa investigaţia.

„Avem plângeri la CET Griviţa cu privire la relaţia cu RADET. Sunt probleme acolo, aşa că vrem să vedem ce se întâmplă pe această piaţă”, a afirmat atunci Chiriţoiu.

Cel mai mare producător de energie termică din România este ELCEN Bucureşti, care asigură cu energie termică şi apă caldă menajeră aproape 600.000 de locuinţe în Bucureşti şi circa 80.000 în Constanţa.

SURSA: Mediafax