Putin a fost însoţit de ministrul său de externe Serghei Lavrov şi de responsabili din sectorul energetic la această întrevedere cu uşile închise, potrivit presei ruse.

Înainte de întrevedere, cei doi preşedinţi au schimbat câteva cuvinte în timpul unei şedinţe foto, preşedintele turc comentând absenţa liderilor din Uniunea Europeană la primelor Jocuri Europene din istorie, ţintă a numeroase critici din cauza atacurilor asupra drepturilor omului din Azerbaidjan, notează France Presse.

"Turcia, candidată la aderarea la UE, reprezintă Uniunea Europeană" la Jocurile Europene, a afirmat, zâmbind, Putin, în comentarii preluate de televiziuni.

În afară de şeful diplomaţiei, Vladimir Putin a fost însoţit de ministrul energiei, Alexander Novak, de şeful agenţiei ruse pentru energie nucleară (Rosatom), Serghei Kirienko, şi de şeful gigantul Gazprom, Alexei Miller, potrivit site-ului Kremlinului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, întrevederea urma să se concentreze în special pe proiectul de gazoduct TurkStream, care ar trebui să permită alimentarea Turciei cu gaz rusesc şi a cărui construcţie este programată să înceapă la sfârşitul lunii iunie.

Putin şi Erdogan urmau de asemenea să discute şi despre situaţia din Siria, potrivit purtătorului de cuvânt al preşedinţiei ruse.

Este vorba de o "întâlnire importantă", iar întrevederea ar urma să fie "substanţială", întrucât cei doi lideri nu s-au mai întâlnit de mult timp, a comentat purtătorul de cuvânt.

Putin s-a deplasat în decembrie în Turcia pentru o vizită de stat de o zi, în cursul căreia s-a întâlnit cu preşedintele Erdogan.

Gazoductul TurkStream ar urma să permită Rusiei să livreze gaz Europei ocolind Ucraina, dar acordul interguvernamental dintre Moscova şi Ankara nu a fost încă parafat, din cauza neînţelegerilor privind preţul, potrivit presei ruse.

SURSA: Agerpres


Te-ar putea interesa și: