Într-o postare pe pagina de Facebook oficială, Ministerul Sănătății anunță că toate persoanele vaccinate cu schema completă pot participa la Loteria Vaccinării, începând cu data de joi, 30 septembrie, ora 12.00.

Totodată, Ministerul anunță că înscrierea se face pe un portal special, iar persoanele care doresc vor avea de urmat trei pași importanți, urmând să primească în un mail de confirmare al înscrierii, dar și un număr unic de participare.

„Loteria vaccinării

Toate persoanele vaccinate cu schemă completă și care dețin certificat digital al UE privind COVID-19 pe baza Codului Numeric Personal (CNP) pot participa la Loteria Vaccinării, începând cu data de 30 septembrie 2021 ora 12:00.

Înscrierea persoanelor pentru Loteria Vaccinării se realizează pe portalul https://certificat-covid.gov.ro. După generarea certificatului de vaccinare, persoanele eligibile au opțiunea de a se înscrie la loterie prin parcurgerea a trei pași simpli:

Pasul 1: Confirmați că ați citit și sunteți de acord cu Regulamentul Loteriei.

Pasul 2: Confirmați acordul de publicare a datelor personale pe site-urile instituțiilor organizatoare.

Pasul 3: Vă înscrieți la Loteria Vaccinării.

După parcurgerea celor trei pași, veți primi un e-mail de confirmare a înscrierii, în care se va regăsi și numărul unic de participare”, anunță ministerul Sănătății.

Când va fi anunțat rezultatul la Loteria Vaccinării 

Potrivit sursei citate, în fiecare zi de vineri la ora 12.00, Serviciul de Telecomunicații Speciale va publica  numărul alocat. În ceea ce privește tipurile de vaccin, pot participa la Loteria Vaccinării persoanele care au deja două doze de Pfizer, Moderna și Astra Zeneca sau o singură doză pentru vaccinul Johnson&Johnson.

Înscrierile pot fi făcute individual, atât de persoana vaccinată cât și de tutorele acesteia.

„Serviciul de Telecomunicații Speciale va publica în fiecare zi de vineri, ora 12:00, pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro, ultimul număr alocat, în vederea organizării extragerilor de către Loteria Română.

Detalii suplimentare:

Se consideră schemă completă, efectuarea a două doze pentru tipurile de vaccin Pfizer, Moderna și Astra Zeneca sau o singură doză pentru vaccinul Johnson&Johnson.

Dacă aveți deja generat certificatul de vaccinare pentru schema completă (1/1, 2/2), înscrierea la Loteria Vaccinării se face din interfața de vizualizare a certificatului (Secțiunea „Listă certificate”).

Înscrierea se poate realiza individual de către persoana vaccinată sau de orice altă persoană care are dreptul să genereze certificatul în numele persoanei vaccinate”, se mai arată în postare.