Este interzis să amesteci prosoapele de bucătărie cu alte rufe

Cum se spală corect hainele murdare pentru a nu ne îmbolnăvi? Dacă pui prosoapele de la bucătărie în mașina de spălat cu restul hainelor, e o greșeală mare. Există un risc să se transmită bacterii între ele pentru că prosoapele de bucătărie și cele de baie au scopuri diferite.

În plus, mașina de spălat nu distruge toate bacteriile pentru că temperatura de spălare nu e suficient de înaltă. Desigur, și detergentul contează.

Deci, e mai bine să nu bagi prosoapele de bucătărie în mașina de spălat cu restul hainelor. E mai bine să le speli separat, mai ales că pot necesita temperaturi diferite de spălare.

Multă lume nu știe că e bine să speli prosoapele de baie după fiecare folosire. Dacă rămân umede mult timp, pot să atragă germeni și bacterii pe care le poți respira. Medicul dermatolog Alok Vij de la Cleveland Clinic a explicat că, atunci când prosoapele rămân umede pentru o perioadă mai lungă, drojdiile, bacteriile, mucegaiurile și virușii pot supraviețui mai mult timp. Ele pot duce la apariția unei epidemii de ciupercă la unghiile de la picioare și veruci sau pot contribui la răspândirea afecțiunilor pielii. Prosoapele murdare pot agrava eczema sau dermatita atopică.

Este obligatoriu să verifici instrucțiunile de spălare de pe etichetă

E groaznic când hainele albe devin galbene. Indiferent dacă spălați haine albe, lenjeria de pat sau haine delicate, e important să verificați etichetele. Ele vă arată exact cum să îngrijiți hainele ca să nu se deterioreze.

Dacă vreți să țineți hainele albe cât mai strălucitoare, soarele e cea mai bună soluție. Când puteți, uscați hainele albe afară, la soare. Așa, culorile rămân frumoase și hainele rezistă mai mult timp.

E bine să evitați balsamurile de rufe. Balsamul poate lăsa pete gri pe hainele albe. Folosiți bicarbonat de sodiu și oțet în loc de balsam.

Multă lume crede că înălbitorul e bun pentru hainele albe murdare, dar e greșit. Doar pentru că o haină e albă nu înseamnă că e ok să folosești înălbitor pe ea. Verificați eticheta de îngrijire a hainei să vedeți dacă se poate folosi înălbitor sau nu. Nu folosiți niciodată înălbitor cu clor pentru haine delicate!