Asigurați-vă că în mașina de spălat nu vor ajunge următoarele articole

Când aveți un teanc de rufe murdare, este tentant să le aruncați pe toate în mașina de spălat pentru a le termina mai repede. Cu toate acestea, anumite articole de îmbrăcăminte și de uz casnic nu au ce căuta în mașina de spălat.

Se pot deteriora sau pot cauza probleme tehnice mașinii de spălat. Prin urmare, data viitoare când vă pregătiți să spălați, asigurați-vă că în mașină nu vor ajunge animite articole. Iată care sunt acestea, potrivit Familyhandyman.

Pantofi din piele sau piele întoarsă

Puteți băga anumite tipuri de pantofi în mașina de spălat, nu și pe cei din piele sau piele întoarsă. Mașinile de spălat vor deteriora aceste materiale, precum și lâna, catifeaua, mătasea sau pluta. Așa că verificați de fiecare dată cu atenție pantofii înainte de a-i băga în mașina spălat!

Lenjeria de mătase sau broderiile

Dantela, mătasea, mărgelele și broderiile pot fi distruse în mașina de spălat. Și dispozitivele de închidere ale sutienelor se pot deteriora în interiorul mașinii de spălat. Potrivit Southern Living, spălați întotdeauna lenjeria intimă de mână. O puteți arunca în mașina de spălat dacă este băgată într-o pungă din plasă.

mașină se spălat, rufe
Sursă: Dreamstime

Haine murdărite de părul animalelor de companie

Părul de animale, dacă ajunge în mașina de spălat, se poate aglomera și se poate lipi de părțile laterale ale mașinii. Ajunge și pe alte articole de îmbrăcăminte sau poate înfunda conductele de scurgere. Așadar, dacă aveți un animal de companie care lasă mult păr, ștergeți bine cu o perie hainele înainte de a le băga în mașina de spălat.

Șosete pentru bebeluși

Potrivit Southern Living, șosetele pentru bebeluși sunt atât de mici încât pot fi aspirate în furtunurile și orificiile de ventilație ale mașinii de spălat și uscătorului. Asta va duce la avarii costisitoare ale mașinii! Băgați întotdeauna șosetele pentru bebeluși într-o pungă, înainte de a le arunca în mașina de spălat.

Costume și cravate

Costumele trebuie curățate doar chimic. Sunt fabricate din materiale de înaltă calitate, cum ar fi lâna, mătasea sau catifeaua, care pot intra la apă sau se pot rupe, chiar și la un ciclu delicat de spălare. De asemenea, cravatele de mătase trebuie duse la o curățătorie chimică.

Monede și chei

Nu mai trebuie spus că înainte de a băga ceva la spălat, primul lucru pe care-l facem este să golim buzunarele pentru a evita daunele cauzate de diferite obiecte metalice. Monedele pot deteriora aripioarele pompei de scurgere, în timp ce cheile pot zgâria tamburul sau pot deteriora supapele.

Perne din spumă cu memorie

Majoritatea pernelor din spumă cu memorie au o structură cu celule deschise, care le va transforma în cărămizi ude după ce sunt supuse unui ciclu de centrifugare. Cel mai bine este să curățați pernele din spumă cu memorie și să le țineți departe de mașina de spălat.

Jachete impermeabile

Articolele impermeabile, cum ar fi jachetele de ploaie, vor „absorbi apa și vor avea un efect asemănător unui balon, care va exploda în cele din urmă în timpul ciclului de spălare. În plus, bucăți dintr-o jachetă de ploaie s-ar putea bloca în supape sau filtre. Nu spălați niciodată jachetele de ploaie la mașină. Verificați etichetele de fiecare dată!

Pulovere din lână sau cașmir

Lâna poate intra la apă în mașina de spălat, iar cașmirul se poate scămoșa cu ușurință. Deși anumite articole din lână și cașmir se pot spăla la mașină, verificați întotdeauna etichetele înainte de a le spăla. Experții sugerează întoarcerea articolelor din lână și cașmir pe dos și spălarea lor cu apă rece sau la un ciclu delicat.

Jucării de pluș

Multe jucării de pluș pot fi băgate în mașina de spălat. Dar, cu fiecare spălare, bucăți mici, cum ar fi nasturii sau ochi din mărgele pot cădea în timpul spălării. De aceea, se recomandă spălarea jucăriilor de pluș doar atunci când este cu necesar și spălarea manuală dacă sunt foarte murdare.