Internet Explorer 9 Beta este cel mai rapid adoptat browser din istorie cu peste  25 de milioane de descărcări la nivel internațional.
“Feedback-ul primit de la utilizatorii Internet Explorer 9 Beta a contribuit la conturarea îmbunătățirilor din Internet Explorer 9 Release Candidate. Utilizatorii vor remarca îmbunătățiri semnificative la nivel de performanță. O experiență de utilizator mai prietenoasă, ce pune în prim plan website-urile preferate permițând în același timp gestionarea mai eficientă a tab-urilor, opțiuni avansate de pinning și maipuține notificări”,  se arată într-un comunicat Microsoft.
Pe scurt, Internet Explorer 9 RC aduceîmbunătățiri la nivel de:
– Update-uri la sistemul de notificări: notificările cu prioritate mai mare vor fi bine scoase în evidență, iar cele mai puțin importante vor fi anulate automat;
– Tab-uri: tab-urile pot fi acum amplasate pe un rând separat de bara de adrese, astfel, utilizatorii au acum la dispoziție mai mult spațiu;
– Site pinning: această opțiune se referă la instalarea site-urilor Webpe taskbar;    site-urile Web vor avea un comportament similar cu al unei aplicații în Windows. Utilizatorii pot atribui mai multe pagini de pornire pentru același site (e.g. Știri, Mesaje, Evenimente pentru Facebook) și pot deschide mai multe pagini simultan. Rezultatul: un taskbar mai curat și accesarea site-urilor favorite dintr-un sigur click.
Interoperabilitate
Printre caracteristicile noi din IE9 RC: suport pentru Geolocație, ceea ce permite ca o aplicație Web să poată accesa locația geografică a unui PC ce folosește IE și să adapteze experiența de utilizare în funcție de această locație. Tag-ul HTML5 video este suportat prin rularea conținutului video cu codec H.264 și, deasemenea, WebM – dacăpe Windows esteinstalat cod VP8.
Tracking Protection
În decembrie 2010, Microsoft s-a angajat să ofere utilizatorilor controlul securității și al viețiilor private. Browserul este un instrument important prin care utilizatorii pot decide cum și dacă informația personală poate fi împărțită cu și observată de alții.
Funcționalitatea dezvoltată în IE9 pentru acest scop este Tracking Protection și este inclusă în IE9 RC. Acest nou mecanism protejează consumatorii de multe forme de online tracking, în timp ce listele Tracking Protection permit utilizatorilor să controleze ce site-uri le pot urmări activitatea când sunt online. Au fost deja create și patru liste de Tracking Protection pe care clienții le pot folosi începând de astăzi – de la parteneri ca Abine și PrivacyChoice.

Te-ar putea interesa și: