"Toţi clienţii Vodafone care au activat o opţiune de Internet – abonaţi, utilizatori de cartele sau de alte servicii de date –  beneficiază de acces gratuit la net, prin telefon, laptop sau tabletă. Utilizatorii care nu au activată o opţiune de Internet pot face acest lucru foarte uşor, printr-un simplu apel gratuit la *NET# ", se arată într-un comunicat al operatorului.

Serviciile gratuite puse la dispozitie de Vodafone se bazează pe o soluţie 3G/HSDPA care permite utilizatorilor accesul facil şi rapid la Internetul mobil. Trecerea la o sesiune gratuită de browsing se face automat, fără a necesita modificarea setărilor de acces la Internet. Utilizatorii revin la o sesiune cu tarif normal de date, în apropierea ieşirii din staţiile de metrou.

Tot astăzi, Vodafone a fost reconfirmată drept cea mai performantă reţea de date mobile din România de către P3 Communications. Campania de măsuratori s-a derulat în perioada 12 septembrie – 4 octombrie 2011, în Bucureşti, Constanţa, Cluj, Iaşi, Galaţi, Brăila, Bacău, Oradea, Arad, Timişoara, Craiova, Piteşti, Sibiu, Braşov şi Ploieşti.

Vodafone România oferă cea mai extinsă acoperire pentru serviciile de Internet mobil de mare viteză, pentru 90% din populaţia ţării. Reţeaua de date mobile a Vodafone acoperă peste 12.000 de localităţi din toata ţara, permiţând viteze de descărcare a datelor de până la 21,6 Mbps.

Bucureştenii care circulă cu metroul mai pot accesa internetul gratuit şi prin intermediul reţelelor Orange şi RCS&RDS.