Traficul de date de pe Internet a crescut semnificativ în ultimii ani, un factor important fiind dezvoltarea și popularitatea rețelelor de socializare. În prezent, utilizatorii se pot conecta la Internet de pe o multitudine de device-uri. De la smartphone-uri la tablet PC-uri, de la netbook-uri la notebook-uri și Ultrabook-uri, până la automobile; aproape toată lumea este conectată la Internet. Dar în timp ce este greu de omis extinderea device-urilor conectate la Internet, este pierdut din vedere lucrul cel mai important.
Aproape 640.000 GB din datele IP globale sunt transferați pe Internet în doar un minut. Iar acesta este de-abia începutul. În prezent, numărul dispozitivelor conectate este egal cu cel al populației lumii. Până în 2015, numărul lor este așteptat să se dubleze. De asemenea, tot până atunci va fi nevoie de cinci ani ca să fie vizionat tot conținutul video care trece prin rețelele IP la fiecare secundă. Mai mult, la fiecare minut, 45 de site-uri destinate infectării computerelor utilizatorilor vor fi create, 15 miliarde de device-uri vor fi conectate și traficul de pe Internet ar putea fi stocat pe 230.000 de DVD-uri. În plus, traficul de pe dispozitivele mobile va crește de 11 ori, iar cel de pe Internet în general de 3 ori.
Pentru a face față tuturor acestora, Intel și alți lideri din industrie lucrează continuu pentru a asigura fără întreruperi accesul la informații și divertisment. Este nevoie de investiții mari în R&D, dar procesul a început deja și primele rezultate sunt foarte bune, datorită unei linii de produse care a crescut continuu performanța centrelor de date: procesoarele Intel Xeon E5.
Noile procesoare oferă o mai bună performanță pentru centrele de date, inovație din punct de vedere al I/O și securitate mai mare pentru a permite sectorului IT să aibă rezultate crescute. Noua gamă de procesoare nu numai că este inima serverelor și a centrelor de date, dar va sta la baza noilor generații a celor mai bune echipamentelor de stocare și comunicare din lume. Noile modele suportă tehnologia Intel Advanced Vector Extension (Intel AVX), care crește productivitatea lucrului cu aplicații solicitante, precum cele financiare, cele pentru crearea de multimedia și computingul de înaltă performanță. De asemenea, mulţumită Intel Advanced Encryption Standard New Instruction (Intel AES-NI), datele vor fi mai bine protejate. Această tehnologie oferă utilizatorilor posibilitatea de a cripta și decripta datele rapid, în timp ce Intel  Trusted Execution Technology (Intel  TXT) reduce riscul atacurilor asupra infrastructurii.