Combinaţia dintre tranzistorul 3D al Intel şi îmbunătăţirile arhitecturale ajută la creşterea performanţei graficii 3D şi a procesării HD, noile modele fiind aproape de două ori mai performante comparativ cu vechea generaţie de procesoare.

Ca urmare a performanţei grafice, activităţi precum editarea foto-video, navigarea pe Internet, vizionarea de videoclipuri HD sau gaming-ul sunt mai rapide, mai precise şi par mai reale. Cu o performanţă cu 20% mai mare şi noi tehnologii care să crească volumul datelor utilizate, noile procesoare cresc leadership-ul Intel în performanţă.
În următoarele luni, şi alte versiuni ale celei de-a treia generaţii a gamei de procesoare Intel Core vor fi disponibile pentru dispozitive precum Ultrabook, serverele şi sistemele inteligente din retail, domeniul medical şi alte industrii.

Experienţă vizuală şi de gaming

Cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel Core cu grafică Intel HD 4000 oferă o performanţă de două ori mai mare a graficii 3D comparativ cu generaţiile anterioare de procesoare, aducând experienţe noi de gaming prin mai multe detalii şi rezoluţii crescute. Grafica Intel HD 4000 suportă Microsoft DirectX11, OpenGL 3.1 şi OpenCL 1.1. Cu ajutorul tehnologiei IntelQuick Sync Video 2.0 încorporate de noile procesoare, utilizatorii pot realiza conversii video de două ori mai rapid decât procesoarele de anul trecut şi de 23 de ori mai repede decât PC-urile mai vechi de trei ani.

Procesoarele conţin şi funcţii de securitate, inclusiv Intel Secure Key şi Intel OS Guard pentru a proteja datele personale şi cele de identitate. Intel Secure Key constă într-un generator care creează o serie de numere aleatorii pentru a întări algoritmii de criptare. Intel OS Guard ajută la protejarea împotriva atacurilor hackerilor care vizează sistemul de lucru. Aceste două funcţii sunt adăugate capabilităţilor deja existente, precum IntelIdentity Protection Technology (Intel IPT) şi IntelAnti-Theft technology (Intel AT) care fac din platformele Intel unele dintre cele mai sigure din industrie. Atunci când sunt cuplate cu chipsetul Intel Series 7, noile procesoare cu Intel IPT pot face ca o porţiune din ecran să fie de necitit pentru spyware cu aplicaţia “protected transaction display”, care ajută la prevenirea obţinerii de către hackeri a datelor necesare pentru a fura identităţi.

Platformele bazate pe cea de-a treia generaţia a gamei de procesoare Intel Core  oferă o viteză de transfer mai mare cu ajutorul portului USB 3.0 integrat în platforma Series 7 Platform Controller Hub (PCH) şi PCI Express 3.0 integrat de procesor. Aceste tehnologii I/O de viitoare generaţie permit un flux mare de date, minimizând orice înterupere a activităţii PC-ului.

Sistemele bazate pe cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel Core  vor fi disponibile începând cu această lună.