Intel, cel mai mare producător de cipuri din lume, a raportat un venit de 10,8 miliarde dolari pentru cel de-al doilea trimestru al anului, în creştere cu 34% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, acesta fiind cel mai bun trimestru din istoria de 42 de ani de ani a companiei.

Compania a anunţat de asemenea un profit operaţional de 4 miliarde dolari, un profit net de 2,9 miliarde dolari şi un profit per acţiune de 51 cenţi.

„Cererea ridicată venită din partea clienţilor corporate pentru cele mai avansate microprocesoare Intel a condus compania către cel mai bun trimestru din istoria sa de 42 de ani”, a precizat Paul Otellini, preşedinte şi CEO Intel.

Grupul PC Client a înregistrat o creştere secvenţială a venitului de 2 procente, înregistrând un record pe segmentul microprocesoarelor mobile, în timp ce grupul Data Center a înregistrat o creştere secvenţială a venitului de 13 procente, înregistrând un record pe segmentul microprocesoarelor de servere.

Microprocesorul Intel Atom şi chipsetul au înregistrat un venit de 413 milioane dolari, înregistrându-se o creştere secvenţială de 16 %.

SURSA: Intel