Alexandru Rafila, Adrian Streinu Cercel, Nelu Tataru și reprezentantii OMS se întâlnesc miercuri pentru a discuta problemele pandemice grave cu care se confruntă România în prezent. Acesta este un moment unic în care opoziția și puterea își dau mâna în România pentru un scop comun extrem de important. Tot astăzi vom avea parte de un anunţ extrem de important despre măsurile care trebuie luate pentru a opri infectarile și mai ales decesele din țara noastă.

Întâlnire importantă a OMS cu doctorii politicieni din România

Alexandru Rafila, deputat PSD, a transmis la ce se pot aștepta românii după recomandările OMS Europa pentru combaterea valului patru de infectări cu COVID-19 în România.

„E vorba despre o vizită unei delegații la nivel înalt, din partea Biroului Regional OMS pentru Europa, care cuprinde trei directori: directorul pentru situații de urgență, directorul executiv și directorul programului de vaccinare al OMS Europa. Dânșii vor veni împreună cu doamna care se află de 2-3 săptămâni în România, și care a făcut evaluări, inclusiv pe teren, ale situației. Vor veni cu câteva recomandări. Rămâne să ascultăm recomandările lor, să le discutăm împreună cu comisiile de sănătate. Avem nevoie de solidaritate, și nu numai de solidaritatea politică este vorba, ci și de a oamenilor, a societății. Numărul acesta enorm de decese care se înregistrează în aceste zile trebuie rapid scăzut. Nu știu neapărat dacă o să fie nevoie iar să discutăm de legi. Important este să transmitem un mesaj care să mobilizeze lumea să ne ajute să trecem peste această perioada dificilă.”, a explicat Rafila la Antena 3.

Specialiștii în sănătate, Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel, au participat săptămâna trecută, în calitate de experți, la o întâlnire tehnică privind găsirea unor soluții imediate la criza sanitară, care a avut loc la sediul Guvernului. Invitația a fost făcută de ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă. La discuții au mai participat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. În cadrul întâlnirii au fost enunțate mai multe măsuri posibile de implementat pe termen scurt pentru îmbunătățirea accesului pacienților COVID-19 la servicii ambulatorii și medicație antivirală.

În plus, Alexandru Rafila a transmis factorilor decidenți preocuparea care există în cadrul structurilor asociative din sănătate, educație, mediul de afaceri și HORECA, cu care a avut întâlniri în această săptămână, de a fi parte la procesul decizional privind managementul pandemiei, deoarece cei pe care îi reprezintă trebuie să sprijine aceste măsuri care le afectează viața și activitatea.