În acest context, au început să apară în piață cursuri speciale, dedicate celor care vor să treacă de la ”amatori” la profesioniști. Iar costurile au fost adaptate puterii de cumpărare din România. Un exemplu este și cursul predat de Cori Grămescu, antrenor de pilates şi nutriţionist. Este vorba despre o noua sesiune de Ultimate Pilates, care se va desfășura în perioada 24-25 mai, costul fiind de 850 lei.

Participanţii vor primi un certificat de participare ce oferă titularului dreptul de a preda Ultimate Pilates timp de un an de zile. Instructorii care doresc să parcurgă şi celelalte module de instruire, vor trebui să susţină examene teoretice şi practice de verificare a cunoştinţelor şi a tehnicii de predare.

În urma participării la curs şi aprofundării metodei predate, instructorii de Ultimate Pilates pot practic preda atât o clasă de Pilates clasică, din categoria Body&Mind, până la module de Pilates for Fitness.

”Această plajă largă de opţiuni deschide multe perspective de carieră şi poate constitui un punct de plecare şi pentru ore de Group Fitness şi pentru antrenamente private, fiind o excelentă unealtă de dezvoltare profesională şi aprofundare a cunoştinţelor din domeniul sportului pentru amatori”, spune Cori Grămescu, care este și manager general al LadyFIT. Ultimate Pilates este o abordare nouă, profund originală, a exerciţiilor clasice de pilates, adaptată la caracteristicile pieţei de fitness din România.

Piaţa de sport în ţara noastră este abia la început şi clienţii caută programe accesibilie începătorilor. Faţă de anii 1990-2010, consumatorul de sport pentru amatori s-a educat, are acces la informaţii de calitate şi pretinde servicii de cea mai înaltă calitate. De asemenea, noul context economic a adus tot mai des în discuţie eficiența în bani a serviciilor.

În străinătate, costurile pentru un curs de certificare sunt mult mai mari. Potrivit datelor din piață, pentru a deveni instructor certificat într-un program cu licență, indiferent de disciplină, costurile sunt undeva între 350 și 700 de euro pe zi.