Dispoziția Curții de Apel București este valabilă până la soluționarea recursului formulat tot la această instanță de către asocierea condusă de Alstom. Compania franceză, asociată cu cea românească Euroconstruct Trading 98, contestă o decizie a Tribunalului București privind licitația menționată, informaeză digi24.ro.

Decizia Tribunalului a fost că excluderea Alstom din licitație a fost corectă și că valorosul contract trebuie atribuit asocierii concurente Strabag-Swietelsky. Cazul acestei licitații a ajuns pânbă la Comisia de Transporturi din Camera Deputaților. Parlamentarii au fost revoltați din cauza faptului că oferta austriecilor de la Strabag era mult mai scumpă. Firma franceză a fost descalificată după ce Euroconstruct Trading 98, companie ce făcea parte din consorțiu a intrat în insolvență. Deși Autoritatea de Achiziții recomanda CFR să verifice capacitatea asocierii Alston Transport de a derula contractul, CFR SA a preferat să excludă asocierea Alstom Transport deși aceasta avea un preț mai bun decât Strabag -Swietelsky.

Prevederile legale permit atribuirea unui contract unei firme în insolvență dacă aceasta face dovada că poate și are resursele necesare derulării contractului. În data de 5 iulie 2018 CNCF CFR SA a luat decizia de a atribui licitaţia pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara către Asocierea Brasig, formată din Strabag-Swietelsky.

detalii pe digi24.ro