Inspectorii municipali au verificat în ultima săptămână 218 şantiere din Bucureşti şi au aplicat 89 de amenzi în valoare totală de 280.000 de lei, informează Primăria Capitalei, într-un comunicat.

Inspectorii de la Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control au verificat respectarea normelor de igienă şi salubrizare în vigoare.

„Am dispus intensificarea controalelor pentru verificarea şantierelor din Bucureşti, având în vedere că reducerea poluării aerului este una dintre ţintele noastre principale. Aplicăm în mod consecvent un plan multianual pentru acest deziderat, iar una dintre măsuri este ca şantierele de construcţii să respecte normele de igienă şi salubrizare în vigoare. Praful şi resturile generate de acest tip de activitate contribuie semnificativ la poluarea aerului din Capitală. În decurs de cinci zile, poliţiştii locali au verificat 218 şantiere urmărind aspectele ce ţin de desfăşurarea acestora”, a precizat edilul general, Gabriela Firea.

Ce au controlat de fapt inspectorii

Cele mai multe dintre aceste amenzi (46) au fost aplicate potrivit HCGMB 120/2010, privind adoptarea normelor de salubrizare şi igienizare ale municipiului Bucureşti.

Inspectorii au controlat activităţile de construire sau desfiinţare din incinta şantierelor, urmărindu-se, în special, modul în care sunt efectuate activităţile de spălare a suprafeţelor de lucru, de acoperire a pământului excavat sau de transport al acestuia. Curăţarea căilor de acces şi folosirea rampelor de spălare a anvelopelor autovehiculelor care au acces în respectivele şantiere au fost alte două activităţi vizate de reprezentanţii Direcţiei.