În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 3.416 controale, din care 3.224 au fost aplicate pentru munca fără forme legale. S-au aplicat amenzi în domeniu de peste 2,063 milioane de lei, din care 1,39 milioane de lei pentru muncă la negru, şi au fost sancţionaţi 608 angajatori.

De asemenea, 166 de persoane fizice au fost sancţionate contravenţional, deoarece au acceptat să muncească fără forme legale de angajare. Dintre acestea, 22 erau din judeţul Bihor.

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale au fost înaintate patru propuneri de cercetare penală.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost efectuate 2.164 de controale şi 1.503 de angajatori au fost sancţionaţi. S-au aplicat amenzi de 658.000 de lei, iar în cazul a doi angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru că exista pericol de accidentare. Totodată, la trei angajatori s-a dispus sistarea activităţii până la remedierea deficienţelor.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 41 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă