Conform unui comunicat al instituției, în timpul controalelor au fost depistate 61 de persoane care lucrau fără forme legale. 

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 754.900 de lei din care 580.000 de lei pentru muncă la negru. În acest sector au fost efectuate 1.292 de controale. 

Potrivit sursei citate, în aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 186.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 80 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. În acest domeniu au fost efectuate 1.598 de controale în domeniu. 

'Indiferent de vreme, inspectorii de muncă vor fi pe teren pentru a verifica respectarea prevederilor legale şi îndeplinirea măsurilor dispuse în controalele anterioare. Avem în vedere legislaţia muncii, securitatea şi sănătatea în muncă, relaţiile de muncă. Când am spus că inspectorii de muncă sunt pe teren zi şi noapte nu a fost o metaforă, săptămâna trecută s-au efectuat la nivel naţional 9% de controale pe timp de noapte", a spus Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

AGERPRES