Înscrierile la Rabla pentru Electrocasnice 2021, pe ultima sută de metri!

Înscrierile la Rabla pentru Electrocasnice 2021 se vor încheia joi, la miezul nopții. Așadar, persoanele fizice pot solicita vouchere pentru mașini de spălat rufe sau vase și frigidere de vineri, de la ora 10:00, până în ziua de 3 iunie.

De asemenea, în intervalul 4-17 iunie, românii vor avea posibilitatea de a solicita vouchere pentru laptopuri, tablete și televizoare. În cadrul ultimei etape, cea din perioada 18-30 iunie, vor putea fi solicitate vouchere pentru aspiratoare și uscătoare de rufe. Amintim că oricare dintre aceste vouchere este valabil 15 zile de la activare.

Câți români s-au înscris în program?

Ministerului Mediului  a anunțat, duminică, un record de înscrieri pentru programul “Rabla pentru electrocasnice”. Astfel, s-a depășit pragul de 100.000 de înscrieri.

Începând de vineri, 14 mai, persoanele fizice interesate s-au putut înscrie în cadrul Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic. La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie şi de a obţine unul sau mai multe vouchere. Bugetul alocat programului în anul 2021 este de 75 milioane lei.

Înscrierea solicitanților în Program constă în crearea contului de utilizator, pentru care se introduc următoarele date: nume, prenume, localitate și județ, cod numeric personal (CNP), adresa de e-mail și numărul de telefon valid. Beneficiarul are obligația de a încărca CI/BI și declarația pe proprie răspundere pusă la dispoziție de AFM până la momentul utilizării voucherului. Valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

Sursă foto: Dreamstime