Pentru industria prelucrătoare, în cadrul anchetei de conjunctură din luna ianuarie 2017, este estimată o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +3%), în următoarele trei luni. Pentru activitatea de fabricare a autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor se va înregistra tendinţă de creștere (sold conjunctural +31%), în timp ce pentru activitatea de fabricare a hârtiei și a produselor din hârtie, tendința va fi de scădere (sold conjunctural -23%). Totodată, pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare.

În construcţii, potrivit estimărilor din luna ianuarie 2017, se va înregistra o scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -22%), în următoarele trei luni. Managerii estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -15%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural -1%).

Tot potrivit INS, în sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimate (pentru următoarele trei luni) tendinţă de scădere a activităţii economice (sold conjunctural -22%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra scădere (sold conjunctural -17%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni scădere a numărului de salariaţi (sold conjunctural   -20%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează relativă stabilitate a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural 0%).

De asemenea, conform estimărilor din luna ianuarie 2017, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural 0%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +2%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +2%).