"În anul 2016 comparativ cu anul 2015, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 9,5%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+15,4%), transporturi (+13,7%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+6,3%), comunicaţii (+4,9%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+2,7%)", se arată în document.

În luna decembrie 2016, faţă de luna precedentă, cifra de afaceri a crescut, în termeni nominali, atât ca serie brută cu 5,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,2%.

"Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cu 9,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,6%", informează INS. AGERPRES