Totodată, comparatiiv cu luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 17,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 18,3%.

Datele mai arată că volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 0,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,8%.

Anul trecut,  volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de anul 2015 ca serie brută cu 18,0%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de anul 2015 ca serie brută cu 7,3%, mai reiese din datele INS.

Decembrie 2016 comparativ cu noiembrie 2016

Tot INS mai arată că volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 4,0%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-16,5%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-1,4%). Creşteri s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor  (+22,1%) şi la comerţul cu autovehicule (+2,8%). 

De asemenea, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 1,8%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna decembrie 2016, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, a înregistrat o creştere cu 3,8%, ca urmare a creşterilor înregistrate la  activitǎţile  de  jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+11,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+9,1%) şi la hoteluri şi  restaurante (+2,7%). Scăderi  au înregistrat activitǎţile  agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-8,3%) şi activităţile de spǎlare,  curǎţarea şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (-3,4%). Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2016 faţă de luna precedentă a crescut cu 2,6%.