Potrivit sursei citate, în perioada ianuarie-iunie a.c., înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat o creştere cu 39,3%, faţă de primul semestru din 2011, până la 111.228 unităţi, iar înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au crescut cu 31,7% şi au ajuns la 37.596 unităţi.

Numărul de autoturisme noi înregistrate a înregistrat un salt de 64,7%, până la 107.414 unităţi, în primul semestru al anului în curs, în ce înmatriculările de autobuze şi microbuze au consemnat un salt de 49,8%, iar la mopede şi motociclete o creştere de 7,8%, faţă de trimestrul al doilea din anul anterior.

Datele INS arată că, în trimestrul secund din 2012, în ceea ce priveşte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, cea mai semnificativă valoare a creşterii s-a înregistrat la categoria autocamioane, cu 34,3%.

Totodată, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 18,8%, în perioada analizată, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor s-au majorat cu 11,4%.

Datele INS au avut la bază informaţii furnizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

În cadrul statisticii s-au luat în calcul vehicule noi fabricate în ţară sau în alte ţări şi vehicule de ocazie importate, vehiculele vândute în leasing înmatriculate, sunt înregistrate ca înmatriculări noi. Pe de altă parte, nu sunt cuprinse în statistică reînmatriculările datorate schimbării proprietarului prin vânzarea vehiculului.
SURSA: Agerpres