“După ce a închis săptămâna la 4,4430/EUR, leul se află astăzi (luni – n.r.) la 4,4380/EUR iar cotaţiile puternice ale contractelor futures ce au ca suport indicii bursieri europeni sugerează ca aprecierea ar putea continua”, se spune în raportul ING Bank.

De asemenea, economiştii ING susţin că leul nu a înregistrat mişcări semnificative în şedinţa de joi, închizând ziua în apropierea pragului 4,44/EUR, însă s-a depreciat uşor în sesiunea de vineri, la care nu au participat actorii locali.

"Piaţa swap-urilor valutare nu a înregistrat modificări pe parcursul absenţei participanţilor locali. Ratele de dobândă pe termen foarte scurt continuă sa fie cotate la 0,60% iar segmentul 1M-3M la 1,70-1,95%. Ne aşteptăm ca licitaţia de astăzi (luni – n.r.)pentru titluri de stat 7Y (de 7 ani – n.r.) în valoare de 0,3 miliarde lei să indice un randament în apropierea pragului 4,18% luând în considerare ca instrumentul acesta era cotat la 4,18/4,10% în finalul şedinţei de joi şi volatilitatea din ultima perioadă", se mai spune în raportul ING Bank.

Sursa: Agerpres