"Conştientizarea riscurilor cibernetice şi schimbările legislative vor propulsa asigurările cibernetice. În timp ce mai puţin de 10% dintre companii achiziţionează la ora actuală poliţe specifice pentru a se proteja împotriva riscurilor cibernetice, AGCS previzionează o creştere la nivel global a nivelului primelor de asigurare pentru produsele ce oferă protecţie pentru riscuri cibernetice de la 2 miliarde de dolari anual, valoarea actuală, la peste 20 miliarde de dolari anual în următorul deceniu, cu o rată de creştere anuală compusă de peste 20%", se arată în document.

Potrivit raportului, interconectivitatea în creştere a aparaturii electronice utilizată zilnic şi faptul că ne bazăm din ce în ce mai mult pe tehnologii şi pe date în timp real, atât la nivel personal, cât şi profesional, ne demonstrează faptul că internetul creează vulnerabilităţi.

"Estimările sugerează faptul că un trilion de dispozitive vor fi conectate până în anul 2020, iar 50 de miliarde de dispozitive vor face schimb de date zilnic. Sistemele industriale de control constituie încă o sursă de preocupări, de vreme ce o parte dintre acestea au fost proiectate încă înainte ca securitatea cibernetică să devină o prioritate. Un atac împotriva acestor sisteme industriale de control poate avea ca rezultat deteriorarea fizică- incendiu sau explozie, precum şi întreruperea afacerii", informează AGCS.