Avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, a detaliat care sunt motivele pentru care el şi avocatul familiei Măceşanu au depus o cerere de recuzare a procuroriilor DIICOT care anchetează uciderea celor două fete.

„Poliţistul nu avea voie să ia contact cu Dincă, pe subiect, pe interogatoriu. Să stea singur cu Dincă e mai mult decât o infracţiune. Din moment ce a vorbit cu Dincă, a iesit Dincă şi a recunoscut, trebuie văzut ce a vorbit, ce a promis acel domn. Ce legământ a făcut ca să îl convingă aşa de repede. Nu suntem toţi tâmpiţi să nu credem că a promis ceva în schimb.

Dincă a luat legătura cu soţie, soţia cu poliţistul. Asta e foarte grav. Sunt nişte fenomene ce s-a întâmplat acolo, fenomenul procedural Caracal. Nu a existat în legislaţie aşa ceva. Cum a ajuns soţia lui Dincă să se plimbe prin casă dacă ea putea să fie complice? Au venit domnii în combinezoane după ce au tropăit pe acolo zile întregi, au distrus totul, cu Dincă, cu familie, cu poliţişti. Acum ne facem că facem reconstituiri şi găsim probe”, a explicat avocatul Tonel Pop pentru România TV.

Tonel Pop şi Aurel Moldovan, avocatul familiei Alexandrei Măceşanu, au depus la Parchetul general o cerere de recuzare a procurorilor care încearcă aflarea adevărului în dosarul Caracal.

„Este vorba despre părtinire, de favorizare a inculpatului, nu se doreşte să progreseze acest dosar pe identificări, pe reaudieri, deşi în cauză sunt suspiciuni rezonabile care rezultă faţă de familie, probe directe, temeiurile sunt înfăptuite. Să admită acestă cerere de recuzare şi atunci dosarul va ajunge la alţi procurori sau va respinge, dacă va fi repartizat altor procurori, probabil se va relua acest caz, se va studia, se vor dispune in continuare cercetarile”, a declarat şi Aurel Moldovan.