Putin este bolnav? Zvonurile sunt discutate tot mai des

Astfel, chiar și ultimul zvon este „lichidat”, acela al unei operații iminente pentru tratarea cancerului, pentru care medici, asistente și o sală de operație într-o locație secretă ar fi pregătite de zile întregi pentru a fi folosite cu preaviz foarte scurt.

Canalele Telegram relatează și diverse detalii, precizând că intervenția, extrem de delicată, ar putea fi efectuată de la o zi la alta și la miezul nopții, pentru a trezi cât mai puține suspiciuni, scrie corriere.it

În sprijinul ipotezei despre cancer sau despre o leucemie galopantă, sunt și dezvăluirile făcute de jurnaliștii de investigație, care au comparat deplasările liderului din Rusia și cele ale unor cunoscuți profesioniști ruși din domeniul sănătății.

În zeci de cazuri s-ar fi demonstrat prezența hematologilor și a neurochirurgilor în aceleași localități în care se afla Putin.

În cele din urmă, recent, un ziar american a declarat că a primit o înregistrare a unei conversații dintre un oligarh rus și prieteni occidental, în timpul căreia oligarhul ar fi susținut că președintele este grav bolnav.

La toate acestea se adaugă observațiile experților, care dezvăluie presupusele rigidități ale mișcărilor lui Vladimir Putin, creșterea în greutate și umflarea feței, toate semne compatibile cu bolile care i se atribuie.

Dar adesea semnalele dintr-o direcție sunt, apoi, refuzate de semnale contrare

Pe 9 mai, de exemplu, Putin a fost singurul lider care stătea în tribuna centrală în timpul paradei, care avea o pătură pe picioare, în ciuda faptului că temperatura la Moscova era de doar nouă grade. Semn de infirmitate? La scurt timp, însă, liderul a coborât din tribună și s-a alăturat altor descendenți de soldați, care au participat la cel de-al Doilea Război Mondial, pentru a defila cu așa-numitul Regiment al Nemuritorilor, ținând în mână o fotografie a tatălui său, din trupele speciale ale NKVD.

În ceea ce privește eventuala intervenție chirurgicală, Putin cu siguranță nu a fost operat în aceste ore, după cum susțin unele surse. Astăzi, de fapt, a participat la întâlnirea Organizației de Securitate Colectivă care include liderii țărilor prietene, de la nelipsitul Aleksandr Lukașenko din Belarus, până la Armenia și Kârgâzstan.

O sosie nu ar putea fi folosită în aceste împrejurări, cu prezența a numeroși lideri din alte țări, care cu siguranță nu ar păstra secretul. Dar cancerul nu este singura boală atribuită în aceste zile șefului de la Kremlin. Felul lui de a merge prin mișcarea brațelor înainte și înapoi („în stil cowboy”, s-a spus) se datorează altor boli, precum Parkinson sau Asperger; „O tulburare de autism care influențează asupra tuturor deciziilor”, s-a scris.

O confirmare a bolii Parkinson a fost văzută de susținătorii acestei teorii la recenta întâlnire cu ministrul Apărării, Şoigu, în cadrul căreia Putin s-a agățat de masă cu mâna dreaptă. Dar, de-a lungul anilor, fiecare dintre absența sa a fost pusă pe seama unor boli grave: deja în 2015 și chiar mai devreme în 2012. În acel caz, purtătorul de cuvânt Peșkov a declarat că zvonurile despre starea de sănătate a președintelui au fost „cu siguranță exagerate”.

Este aproape sigur că Putin a suferit o accidentare la spate în urma căderii de pe un cal și, apoi, starea sa s-a agravat cu o accidentare pe terenul de hochei. La un moment dat ar fi fost operat la coloană.

Putin și-a dorit întotdeauna să păstreze cel mai mare secret cu privire la sănătatea sa. Prin declarațiile medicului său Mironov, care datează de acum zece ani, știm că este pasionat de tratamente alternative, „metode naturiste”.

Surse intervievate de presa rusă susțin că acesta ar recurge adesea la împachetări din sânge de cerb care, potrivit pseudo-experților consultați, ar avea „efecte miraculoase”.