Alina Kabaeva, cea despre care se scrie că ar fi amanta lui Vladimir Putin, are parte de o lovitură fără precedent, la puțin timp după ce presa internațională a scris că aceasta ar putea fi din noi însărcinată. Concret, guvernul de la Londra a decis ca aceasta să fie inclusă pe lista celor sancționați în urma războiului din Ucraina, se arată într-un comunicat de presă publicat în cursul zilei de vineri.

Potrivit guvernului Marii Britanii sancțiunile împotriva liderului de la Kremlin și grupului apropiat acestuia au fost înăsprite, subliniind că au fost sancționate peste 1.000 de persoane și 100 de entități din Rusia.

”Expunem și țintim rețeaua umbrită care susține stilul de viață de lux al lui Putin. Vom continua cu sancțiuni împotriva tuturor celor care ajută și susțin agresiunea lui Putin până când Ucraina va prevala”, se arată în comunicatul de presă anterior menționat.

Uniunea Europeană a decis introducerea fostei gimnaste olimpice în cel de-al șaselea pachet de sancțiuni, spun două surse diplomatice europene, asta în timp ce liderul de la Kremlin neagă că ar fi avut sau că are o relație personală cu Alina Kabaeva.

Pe de altă parte, Ministerul de Externe al Marii Britanii spune că amanta lui Putin a devenit președintele Consiliului de Administrație al National Media Group, aceasta fiind cea mai mare companie privată de media rusă. De asemenea, acest minister mai spune că Alina Kabaeva a fost și deputat în Duma pentru Rusia Unită a lui Putin.

Fosta soție a lui Vladimir Putin a fost și ea sancționată

Presa internațională mai notează că pe noua listă a celor sancționați se află și fosta soție a liderului de la Kremlin, Lyudmila Ocheretnaya. Comunicatul de presă publicat de guvernul de la Londra spune că aceasta a fost inclusă pe lista de sancțiuni deoarece „a beneficiat de relații de afaceri preferențiale cu entități de stat”.

Regatul Unit a mai decis să îi sancționeze și pe verii primari ai lui Vladimir Putin – Igor Putin, Mihail Shelomov și Roman Putin.

”Sancțiunile de astăzi izolează membrii familiei și finanțatorii în adâncul cercului interior al lui Putin, agravând presiunea asupra lui sa, în timp ce acesta își continuă invazia fără sens în Ucraina”, se arată în comunicatul de presă.