Informatica Corporation, providerul independent de software de tip data integration, a anuntat astazi semnarea unui agreement definitiv pentru preluarea Applimation, liderul de piata in aplicatiile Information Lifecycle Management (ILM).

Applimation livreaza un portofoliu de produse ce administreaza diferitele faze ale ciclului de viata al datelor provenite din aplicatii, de la testare si pana la arhivare. Aplicatia ILM reduce costul total si creste randamentul investitiilor asociate cu aplicatiile business ale companiei, cum ar fi ERP, CRM, HR si SCM.

Un grup lider de analiza a industriei estimeaza ca mai mult de 80 % din datele continute in aplicatiile companiilor sunt “inactive” si totusi astfel de date consuma o capacitate mare de stocare. In plus, mai mult de 40% dintre date sunt estimate ca fiind confidentiale.
Managementul eficient al ciclului de viata al datelor scade costurile de stocare si cele asociate cu bazele de date, imbunatateste performanta si asigura confidentialitatea.

“Achizitia Applimation extinde piata careia ne adresam si adauga o categorie adiacenta, in crestere, aplicatia  Information Lifecycle Management” a spus Sohaib Abbasi, presedinte si ofiter executiv al Informatica. “Combinatia dintre Informatica si Applimation va avansa tehnologia noastra de top in data integration. Impreuna vom furniza clientilor nostri o platforma ce ofera acces, integrare si credibilitate tuturor datelor active si arhivate, in timp reducem costul total al investitiilor”

“In contextul economic actual, clientii inteleg, acum mai mult ca niciodata, valoarea unei abordari holistice fata de aplicatia ILM” a afirmat Bob Markese, chief executive officer, Applimation. “Prin integrarea Applimation cu platforma Informatica, clientii au acum un singur portofoliu de produse care sa administreze eficient diferitele faze ale ciclului de viata al datelor provenite din aplicatii, de la migrarea datelor, la testarea management-ului datelor, arhivarea si scoaterea din productie a aplicatiilor.”

Peste 290 de clienti pe plan global, printre care Aetna Life Insurance Company, AT&T Mobility, Blue Cross si Blue Shield of Florida, Getty Images, The Hudson’s Bay Company, IKON Office Solutions si Starbucks, se bazeaza pe solutiile Applimation.

Informatica va achizitiona stocul de capital al Applimation printr-o tranzactie cash, evaluata la circa 40 milioane dolari.